Gehaktbrood met chipotle en chocola (Cha Cha Meatloaf)
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur5 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediƫnten
24plakken pancetta
3tenen knoflook
1grote ui
70grpanko
60mlmelk
2eieren
4chipotle pepers in adobo sausfijn gehakt plus 1-2 tl van de adobo saus als je van extra pittig houd
800grgehakt half om half
50grpure chocola
1tlcayenne peper
1eldijon mosterd
2elverse tijmgehakt
80grampancettain stukjes
zout
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snij de ui fijn en snij de knoflook ook fijn of doe in de knoflook pers. Doe de panko samen met de 60 ml melk in een kom en laat dit ongeveer 5 minuten weken en al het vocht opzuigen.
Bak de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Voeg hier de chocola in stukjes en de gehakte chipotle pepers aan toe laat afkoelen.
Doe het gehakt in een kom met de afgekoelde ui en chipotle mengsel, de verse tijm, de cayenne peper, de dijon mosterd, de panko, de eieren, de gehakte pancetta en kneed alles goed door. Vergeet niet er flink zout en peper door te doen. Mocht je twijfelen of het kruidig genoeg is bak dan een mini stukje in een koekenpan en proef. Meer zout nodig? Je kunt het dan nog corrigeren.
Neem een cakeblik van 25 cm lang en leg hier overlappen de plakjes pancetta in. Doe vervolgens het gehakt mengsel erin en druk dit met een lepel goed aan. Hoe steviger het is des te beter blijft het brood straks bij elkaar. Leg de plakjes ook aan de bovenkant eroverheen, druk het geheel goed aan en schuif de oven in (zet op een bakblik want er komt aardig wat vet uit)
Laat 45 minuten in de oven staan, haal het er dan uit en laat het vijf minuten staan voor je het omkeert op het bakblik en weer in de oven schuift zodat de bovenkant ook bruin kan kleuren. Dit duurt ongeveer 15 minuten extra. Let bij het omkeren op want er komt veel vocht uit het blik lopen. Verstandig om het overtollige vocht/vet eerst even af te gieten voor je hem omdraaid.