Granaatappel cranberry taartje met geroosterde amandelen
Dit is een heerlijk maar machtig dessert. Omdat de cranberries die we gebruikten vrij zurig waren heb je echt iets zoetigs erbij nodig (slagroom of vanillesaus) maar iets meer suiker gebruiken kan natuurlijk ook.
Doe bakmeel, boter en suiker bij elkaar in een keukenmachine en draai tot een los kruimelig deeg. Giet de karnemelk er al draaiend bij en laat dit samenkomen. Doe over in een kom en roer 2/3 van de granaatappelpitjes door het deeg. Het deeg is vrij plakkerig dus dat klopt.. ;)
Doe in een andere kom de cranberries, suiker, kaneel, de rest van de granaatappelpitjes en het vanillemerg bij elkaar en roer dit goed door.
Neem ovenschaaltjes, pannetjes of wat je ook voor vorm wilt gebruiken en schep dit vol met het cranberry mengsel.
Neem twee lepels en schep het deeg in klontjes op je vulling en strijk het een beetje uit. Het mag hobbelig zijn dat hoort bij dit baksel.
Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de voorverwarmde oven voor 40-45 minuten of tot het deeg goudbruin en gaar is.