In dit recept wordt het witte gedeelte van de lente ui gefrituurd evenals de vin van de vis. Om eerlijk te zijn kun je dat net zo goed weglaten. Beetje zonde van al die olie voor die twee suffe dingetjes... ;)
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4
Ingrediënten
1rawit of bird's eye chili peperfijn gesneden
4takjes korianderblaadjes apart
2stuksx 500 gr red snapper of alfonsinoof een andere witvis, gefileerd, vinnen apart bewaard
2lente uitjeswit en groene gedeelte apart
3elraapzaad olie plus extra om te frituren
sap van 1 limoen
1tlsuiker
zout en peper
Instructies
Snij de gember in kleine stukjes en de rawit ook.
Als de vis nog niet gefileerd is, maak hem dan schoon en zorg dat alle graten verwijderd zijn. De huid mag er op blijven (mits geschubt natuurlijk)
Verhit de olie en haal de vinnen even door bloem met peper en zout. Frituur dit in olie van 180 C even kort tot het goudbruin is. Laat uitlekken en frituur het witte gedeelte van de bosui ook.
Snij het groene gedeelte in fijne ringen en meng dit met de klein gesneden rawit peper, koriander, limoensap, suiker, 1 el olie en peper en zout en meng goed. Als je het proeft is het misschien niet zo lekker maar in combinatie met de vis werkt het erg goed.
Doe zout en peper op de vis en bak kort in hete olie op de huid en nog heel even aan de andere kant.