Supermalse karbonaadjes met een heerlijke Indische bite
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Marineren: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
4schouderkarbonades
Marinade
2elketjap manis
2elhoning
1elsambalik heb badjak gebruikt
sap van een halve sinaasappel
1tlgemberpoeder
1tlknoflookpoeder
1tlgerookt paprikapoeder
Instructies
Karbonades even afspoelen onder de kraan (vanwege eventuele botsplinters) en daarna droog deppen met wat keukenpapier
Alle ingrediënten in een kom mixen tot een marinade en hier de karbonades lekker in op smaak laten komen voor 3 tot 4 uur (of een hele nacht)
Bak de karbonade aan in de koekenpan met ruim boter aan beide kanten kort.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht) en de karbonades in een bakblik (liefst met zo'n roostertje) leggen. Over iedere karbonade een lepel marinade scheppen (rest apart houden) en voor 10 minuten in de oven
Na 10 minuten karbonades uit de oven halen, omkeren met een tang en de marinade die je over hebt er weer overheen lepelen. Nog een keer 10 minuten in de oven
Karbonades uit de oven halen en serveren met een lekker gebakken aardappeltje en wat eenvoudige groente