Ik gebruikte hier spruitjes van de radijs als extra. Zeg maar tauge maar dan van radijs.
Voor de dressing gebruikte ik onze Sangiovese azijn, je kunt hier ook rode wijn azijn voor gebruiken.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
150grfarro
1rode ui
2elsangiovese azijnof rode wijn azijn
250grampaarse spruitjes
granaatappelpitjes van 1/2 granaatappel
olijfolie
radijsspruitjeshele jonge radijsjes dus als het ware of als je die niet kunt vinden dan radijsjes
Kook de farro volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 C.
Snij de spruitjes heel dun. Je maakt als het warme hele dunne schijfjes. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine maar kan met de hand. Dan ben je wel even bezig! Je kunt ze ook gewoon fijnhakken (niet te fijn natuurlijk) Doe de spruitjes in een ovenschaal, besprenkel ruim met olijfolie, peper en zout en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven of tot de spruitjes gaar genoeg zijn. Ze moeten we nog een bite hebben. Haal uit de oven en zet apart.
Snij de rode ui in hele dunne ringen en doe die in een bakje samen met de sangiovese azijn. Roer even goed door en laat staan om te trekken.
Doe de olijfolie, citroen, honing, peper en zout in een kom en maak een dressing hiervan door het goed te mengen.
Doe de farro, granaatappelpitjes, geroosterde spruitjes, radijs of radijsspruitjes, ui en sla in een kom en hussel alles goed door. Doe de dressing eroverheen