Oven voorverwarmen op 200˚C , wok en koekenpan op fornuis klaar zetten. Op het aanrecht een mooie (liefst beetje hoge) ovenschaal neerzetten
Aardappels met zout gaar koken (20- 25 minuten). Aardappels stampen, hete melk, helft van de kaas en de selderij erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout
Reepjes spek in wok krokant bakken en vervolgens de boerenkool toevoegen en een minuut of vijf roerbakken. Hierna slagroom, bouillon en wat zout en peper toevoegen en de boerenkool ± 10 minuten laten stoven.
Gehakt in koekenpan bruin bakken en gelijk met vork losmaken. Tomatenpuree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Mengsel een minuut of vijf laten sudderen. Als je van een beetje pittig houdt, druppel je er een beetje tabasco bij.
In de ovenschaal een laag boerenkool scheppen en hierop een laag gehakt scheppen. Vervolgens weer een laag boerenkool en nog een laag gehakt hier bovenop scheppen. Afdekken met een dikke laag van de gekruide aardappelpuree en de rest van de geraspte kaas er overheen strooien. In midden van de oven zo'n 30 minuten laten staan. Laatste vijf minuten even de grill aanzetten (als je die in de oven hebt) voor een mooie, goudbruine en krokante korst.