Voor dit recept gebruikte ik mosterd nr. 2 van De Nieuwe Mosterd met zwarte peper. Te koop bij ons op de kraam!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 40 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 4
Ingrediƫnten
4plakken bladerdeeg
200gramcavolo nero
50gramontbijtspek
2eieren
80mlslagroom
100mlmelk
1elmosterd met zwarte peper
peper
zout
1tlgerookte paprika
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij de kool in kleine stukken en kook dit in iets gezouten water in ongeveer 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Zodra afgekoeld druk al het vocht uit de kool.
Snij de ontbijtspek in reepjes
Combineer de room, de melk, de eieren, de gerookte paprika, de mosterd en wat peper en zout in een kom en klop even door.
Doe de bladerdeeg in vier taartvormpjes en prik met een vork in de bodem. Leg er een stuk keukenpapier op en wat bakbonen. Bak de taartjes 15 minuten, haal dan uit de oven, verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog eens 5-10 minuten tot goudbruin.
Haal uit de oven en verdeel de kool en de reepjes ontbijtspek over de vormpjes. Doe je roommengsel erbij en zet in de oven voor nog eens 15 minuten of tot goudbruin.