Fajita met geroosterde zoete aardappel en met pittige kip
Dit zijn dus twee verschillende versies; een met geroosterde zoete aardappel en een met pittige kip, maar voel je niet verplicht om exact die ingredienten op je fajita's te doen. Beetje mixen en matchen kan uitstekend
Het fijne van fajita's is dat je ze zelf in elkaar zet en dus zelf bepaalt wat je er wel of niet opdoet!
Wil je een vegetarische optie kies dan om je fajita te beleggen met geroosterde aardappel, de rode kool sla en guacamole. Wil je niet vegetarisch dan voeg je kip toe!
Verwarm de oven voor op 220 C. Snij de zoete aardappel in blokjes en doe dit in een ovenschaal. Meng met de komijn, de chilivlokken en ruim olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Zet in de oven en rooster voor ongeveer 40 minuten. Voel even of de aardappel gaar is. Soms duurt het beduidend langer.
Terwijl de aardappel roostert, maak je een koolsalade door de rode kool fijn te snijden, de wortel te raspen en dit door elkaar te doen. Bestrooi met zout en laat het geheel even uitlekken in een vergiet.
Maak de dressing door het sap van de limoen te mengen met de vissaus, de gember en het sinaasappelsap en de suiker. Roer goed door en als de salade is uitgelekt doe je de dressing erbij en zet apart.
Snij de ui en de rode peper (en naar wens kun je er nog een rode paprika door doen) in kleine stukjes en bak de kip aan in een verhitte koekenpan. Voeg na een paar minuten de ui en de rode peper toe. Na nog een paar minuten doe je de kruidenmix erbij en roer je alles goed door.