Leg de kip in een hoge ovenschaal (snij de kipfilet in stukken van ongeveer 5x5 cm). Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal. Giet de marinade over de kip heen (kip moet helemaal onder staan), dek af met folie en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast (hij wordt het lekkerst als je hem een hele nacht laat marineren).
Wanneer je geen goede ovenschaal hebt, kun je de kip en marinade ook in een stevige, hersluitbare plastic zak doen.
Haal de kip een half uur voor je gaat bakken uit de koeling en verwarm de oven voor op 150°C.
Zet een frituurpan of hoge braadpan op het vuur en verhit hier de olie in tot ongeveer 160 graden (test met een stukje brood of de olie heet genoeg is)
Meng de ingrediënten voor het krokante jasje goed door elkaar en haal de gemarineerde, nog vochtige kip door dit bloembeslag. Zorge ervoor dat de kip helemaal door de bloem is gehaald.
Bak de kip in porties van hooguit vier stukken (ze moeten dus lekker ruimte hebben in de olie) tot de korst mooi goudgeel bruin is (ongeveer een minuut of vijf per portie) en laat de gefrituurde stukken kip uitlekken op keukenpapier.
Omdat de kip nog een beetje rosé van binnen kan zijn, leg je de kipstukken in een ovenschaal en bakt ze nog een half uur tot drie kwartier af in de oven.
Serveer een lekkere salade en wat mooie sauzen naast de kip en eet smakelijk!