Een Mac & Cheese maar dan met heerlijke romige gorgonzola. Net weer even anders. En als bonus zit er broccoli in.
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
ovenschaal 20 x 30 cm
Ingrediënten
250grampasta
250grambroccoli roosjesbeetgaar gekookt
50gramboter
50grambloem
400mlmelk
150gramgorgonzola
100gramgeraspte parmezaanse kaas
peper
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C en vet een grote ovenschaal in.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en zet even aan de kant tot nader gebruik. Kook de broccoli ook even kort voor 5 minuutjes (dit kan in hetzelfde pasta water. Doe de broccoli de laatste paar minuten bij de pasta voor het gemak)
Smelt voor de kaassaus de boter op halfhoog vuur zonder bruin te laten worden. Voeg de bloem toe en meng deze met een garde erdoor. Laat een minuutje zachtjes pruttelen, dan trekt de bloemsmaak weg.
Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Misschien heb je niet alle melk nodig. Als de saus mooi glad en gebonden is (hij moet de achterkant van de lepel goed bedekken) laat deze dan nog een minuutje bubbelen. Verkruimel de gorgonzola erboven en laat deze in de saus smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng nu de pasta en broccoli door de kaassaus en doe het geheel over in de ingevette ovenschaal.
Dek af met een royale laag geraspte parmezaanse kaas. Bak in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.