Semifreddo met avocaat, rabarbercompote en chocolademousse
Deze semifreddo maak je met flink wat advocaat en je serveert het met een lekkere rabarbercompote en een snelle chocolademousse
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Vriezer: 4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur15 minutenmin
Porties: 8personen
Equipment
Cakeblik 25 cm
Ingrediënten
Voor de semifreddo:
2eidooiers
100gsuiker
500mlslagroom
1/2flesadvocaatof naar smaak
1vanillepeulvanille eruit geschraapt
Chocolade mousse
500mlslagroom
250gpure chocolade
optioneel 2 eiwittenstijf geklopt
Instructies
Klop de eidooiers los met de suiker. Hoeveel suiker is afhankelijk van je smaak maar hou er rekening mee dat de zoete smaak in de vriezer enigszins verdwijnt. Zorg dus dat het zoet genoeg is.
Klop de slagroom lobbig met de vanille en wat suiker en vouw dit door het eimengsel heen.
Voeg avocaat toe naar smaak. Wij deden er een kleine halve fles in. Proef of het naar je smaak is en doe over in een lage cakevorm. Doe niet te vol en bekleed je cakeblik eerst met plastic folie of bakpapier zodat je het er weer uit kunt halen.
Zet minimaal 4 uur in de vriezer en haal het er voor gebruik op tijd uit. Laat iets zachter worden voor je het serveert.
Voor de chocolade mousse:
Klop de slagroom stijf met een beetje suiker
Smelt de chocola au bain mairie en laat iets afkoelen voor je het bij de slagroom doet. Roer door en zet in de koelkast. Voila! Hele lekkere chocolademousse in no time at all!