Het staat niet in het recept maar je kunt dus om het eiwit wat stabieler te maken een theelepeltje azijn toevoegen en een klein beetje maizena.... (wel even zeven voor je het erdoor doet)
Beide ingredienten voeg je pas op het laatst toe, dus als de eiwitten al stijf zijn geklopt. Dan vouw je het er voorzichtig doorheen.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur30 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur40 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediƫnten
6eiwitten
220gramfijne kristalsuiker
200grampure chocolagrof gehakt
100grampistache notengrof gehakt plus wat extra om erover te strooien
250mlslagroom
frambozen voor erop
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 C. Teken op een vel bakpapier een grote cirkel of als je kleine meringues wilt maken zoals hier dan maak je een paar kleinere cirkels. Leg het papier vervolgens omgekeerd op een bakplaat, dus met de cirkels naar beneden. (anders geeft het af en je ziet het er toch doorheen)
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de mixer tot het schuim in zachte pieken blijft staan. Voeg steeds 1 el suiker toe en klop tot de suiker is opgenoomen en het schuim stevig is. Spatel de chocola en pistachenoten erdoor.
Strijk het schuim op het bakpapier binnen de cirkel of de cirkels. Laat het eerst 1 uur en 25 minuten goed drogen in de oven en laat daarna afkoelen. Let even op; die tijd is voor de grote meringue. Het kan zijn dat je voor de kleinere iets minder lang oventijd nodig hebt.
Klop ondertussen de slagroom tot zachte pieken.
Voor serveren doe je de slagroom op de meringue en bestrooi je die met de extra pistachenootjes en de frambozen