Tomahawk steak bereiden (of een ander mooi stuk vlees)
Je kunt de steak natuurlijk opleuken door rozemarijn of tijm, knoflook, een uitje of iets in die geest toe te voegen maar au naturel is ie gewoon het lekkerste.
Ingrediënten
Mooi stuk vlees. De tomahawk weegt ongeveer 800 graminclusief bot
Aardappeltjes
Instructies
Oven voorverwarmen op 150 graden
Het uitstekende bot van het vlees inpakken in aluminiumfolie (anders ziet het er straks zwart geblakerd uit)
Het vlees lekker met peper en zout kruiden en daarna in een gloedhete pan met wat olie kort (1 a 2 minuten per kant) dichtschroeien en tijdens het schroeien een paar klontjes boter aan de olie toevoegen voor extra smaak en wat kleur.
Vlees vanuit de pan overhevelen in een braadslee (bij voorkeur met een rooster) en in de oven schuiven
Wanneer de temperatuur gehaald is, vlees uit de oven halen en afgedekt minimaal 10 minuten laten rusten.
Kook ondertussen de aardappeltjes (in de schil maar wel geboend) een minuut of tien in water met ruim zout.
Hierna aardappelen afgieten en even laten dampen.
Snij de afgekoelde aardappeltjes in wat ongelijke stukjes (ziet er leuk en Caveman uit).
Vervolgens de aardappeltjes in een koekenpan met kokosolie op hoog vuur lekker krokant bakken.
Vlees uitpakken en serveren op een houten snijplank en natuurlijk de aardappeltjes in een mooie schaal ernaast (liefst van klei, want dat geeft dat echte Flintstone gevoel).
Wanneer je niet aan de lijn doet, kun je een goede lik lekkere mayonaise bij de aardappelen serveren en wanneer je net wilt doen alsof het een diner is, serveer je er nog wat gekookte of geroosterde groente bij.
Maar het gaat natuurlijk om dat heerlijke stuk vlees en die krokante gebakken aardappeltjes.