2flinke zoete aardappelsde oranje, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1/2tlgemalen gember gedroogd of 2 el geraspte verse gember
snufje kaneel plus een beetje extra voor decorering
250mlkokosmelk of gebruik een blok santen.zie notitie
1/2tlzout
1/4tlzwarte peper
Instructies
Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid naar smaak en bak ze krokant en gaar in een koekenpan met kokosolie of olijfolie
Neem een flinke pan/soeppan en verhit de kokosolie. Doe de blokjes zoete aardappel erbij en roer de gember en kaneel erdoor. Bak even aan en doe dan de kokosmelk erbij. Als het te dik is giet je er nog een beetje water bij, maar dit kan ook later nog.
Laat zachtjes doorpruttelen tot de zoete aardappel gaar is en zacht.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender, proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de kipstukjes erdoor en serveer meteen.