1rode peperfijn gesneden zaden en zaadlijsten verwijderd
100mlgroentebouillon
1handjegrof gehakte pompoenpitten
1handjefijn gehakte koriander
En verder:
4kabeljauwfiletsmogen uit de diepvries, hoor. Zijn vaak nog verser ook
1tlkerriepoeder
100grpancetta of mooie ontbijtspek
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden
Laat de kabeljauwfilets minimaal een uur ontdooien
De saus maken:
Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg hierna het blikje tomaat (inclusief vocht) en driekwart van het flesje Leffe toe. Breng aan de kook en voeg naar smaak Tobasco toe
Laat vervolgens op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Wel af en toe roeren om aankoeken te voorkomen. Tussentijds het laatste restje bier opdrinken voordat het lauw wordt
Definitief op smaak brengen met zout en peper.
De groenteschaaltjes maken:
De Bloemkool schoonmaken en kleine roosjes in de keukenmachine verpoederen tot je een soort couscous van bloemkool hebt
Ui en champignons even kort fruiten in een koekenpan met een beetje olie. Vervolgens de courgette, zoete aardappel, rode peper en bloemkool kruim erbij doen en een minuutje op hoog vuur doorroeren. Hierna afblussen met de groentebouillon en op middelhoog vuur het meeste vocht laten verdampen. Op smaak brengen met peper en zout
Wanneer de groentemix niet meer zo vochtig is, maar nog wel smeuïg, de gehalveerde paprikaschaaltjes hiermee vullen. Strooi over ieder paprikaschaaltje wat gehakte pijnboompitjes en zet ze dan in de oven tot de paprika gaar is. Na een kwartier in de oven de schaaltje om de vijf minuten even controleren op gaarheid. Strooi wat gehakte koriander over de groenteschaaltjes direct wanneer ze uit de oven komen.
En verder:
Kabeljauwfilets marineren met de kerrie en peper en zout. Hierna met spek omwikkelen en in een hete koekenpan (zo min mogelijk olie gebruiken) bruin en krokant bakken. Hou rekening met een baktijd van 2 tot 3 minuten per kant
Kabeljauw op een bord leggen en hiernaast een groenteschaaltje uit de oven serveren. Schenk een flinke lepel van de Rode Leffe saus over de vis en strooi tenslotte wat fijngehakte peterselie over het gerecht als garnering. De rest van de saus in een apart schaaltje op tafel erbij serveren.