2 Queens tilapiafilets uit de diepvrieslaat even ontdooien in de koelkast of leg de vacuum verpakte visjes even 20 minuten in koud water en het is zo ontdooid
bacon of ontbijtspek. Neem de lange plakjes die wikkelen beter
Voor erbij:
Paareetlepels mayonaise
1limoen
paarstengels bieslook
Instructies
Terwijl de BBQ staat op te warmen kun je de spiesjes vast in elkaar zetten. Zorg dat je de prikkers even laat voor weken in koud water. Daar voorkom je mee dat ze meteen in de fik vliegen. Of gebruik metalen pennen dat is wellicht het makkelijkste op de BBQ.
Snij de tilapia filets in hanteerbare blokjes. De dunne uiteindjes vouw je straks met het ontbijtspek mee zodat je strakke pakketjes hebt. Bestrooi eventueel nog met een beetje peper en zout. Onthou dat het spek ook zout is dus wees voorzichtig met extra.
Wikkel elk stukje in een plakje ontbijtspek en prik het op de voorgeweekte prikkers of metalen pennen. Ondanks dat er al vet in het spek zit strijk ik het toch altijd nog even licht in met olie om plakken te voorkomen.
Laat op de BBQ gaar worden in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de hitte van de BBQ)
Serveer met een limoen-bieslook mayonaise. Ik neem hier lekkere mayonaise voor, doe er een beetje limoenrasp door en sap van een 1/2 limoen. Knip er wat bieslook doorheen