Trio van sliders (hamburgers maar dan klein en als snack)
Heerlijke mini hamburgers van worst, kip of salami als snack of voorgerecht.
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 35 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
2goede braadworsten of 4 lekkere chipolataworstjes
½goede dikke salami
200grkipdijvlees
hamburgerbroodjes
2 tomatenin dunne plakjes gesneden
Baby krulslauit elkaar gepeld in mooie blaadjes
2plakjesmooie parmaham
2plakjescheddar cheese
1rode uiin dunne ringen gesneden
ketchup
goede mayonaise
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Ontdoe de worsten van hun velletje en meng het vlees hieruit goed door in een kom. Hak het kipdijvlees in de Magimix of een goede staafmixer tot gehakt, doe dit in een tweede kom en voeg kruiden en specerijen naar wens toe. Je kunt trouwens op dit moment nog geweldig variëren met het toevoegen van kruiden en specerijen om jouw eigen unieke miniburger te maken. Denk aan: paprikapoeder, venkelzaadjes, of voor een Oosterse variant lekker wat fijn gesneden gember. Maak van de twee soorten gehakt hamburgertjes met een diameter van maximaal 10 centimeter. Snij de salami diagonaal in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Fruit de rode uiringetjes zachtjes in een koekenpan.
Bak de hamburgertjes in een hete koekenpan of grillpan gaar en bak de plakken salami ook even goed uit (bij de salami geen vet in de pan). Zet het breekbrood of de mini broodjes in de oven en stel in op de aangegeven afbaktijd. Leg twee minuten voor je de reguliere (worst) burgertjes uit de pan haalt, een kwart van een plakje cheddar op de burger, zodat deze mooi mee smelt.
Haal het afgebakken brood na de baktijd uit de oven en breek in mooie stukjes (zie foto) en snij ze lekker doormidden.Beleg de broodjes op de volgende manier:
Reguliere burger
ketchup, blaadje krulsla, burger met gesmolten cheddar, plakje tomaat, beetje mayonaise, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen
Kipburger
chili saus, kipburger, ringetjes rode ui, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen
Salamiburger
mayonaise, plakje salami, plakje parmaham, schijfje tomaat, dakje brood en een kleine prikker door het broodje heen
Serveer deze zalige burgertjes als snack of voorgerecht en wanneer je er een maaltijd van wilt maken, zijn wat mooie gebakken aardappelen een prachtige aanvulling.