Ik heb in deze basilicum mayonaise een flinke hand basilicum gedaan. je kunt zelf bepalen hoeveel basilicum je erin wilt doen. Uiteraard geld dat hoe meer je erin doet, des te sterker wordt de smaak.
Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Basilicum mayonaise is lekker bij gebakken aardappeltjes, als basis voor een dressing, als saus bij een gehaktballetje enzovoort
ongeveer 250-350 ml zonnebloem- of milde olijfolie
peper
zout
flinke handbasilicumblaadjes
Instructies
Maak eerst je basis mayonaise door het ei te breken boven het bakje van een staafmixer. Doe hier een eetlepel mosterd bij en een eetlepel azijn. Meng het even door elkaar.
Doe een klein beetje olie erbij en zet de staafmixer even aan. Herhaal dit totdat je ziet dat het mengsel begint te emulgeren. Zodra dat gebeurt kun je meer olie tegelijk toevoegen. Ga hiermee door tot de mayonaise de gewenste dikte heeft bereikt.
Blijft ie te dun dan geldt dat je meer olie moet toevoegen. Blijft ie te dun, dan een beetje azijn of citroen toevoegen.
Doe de basilicum erdoor en draai het nog een keer goed door tot alles gemengd is. Het hoeft niet helemaal glad maar de blaadjes moeten wel klein zijn vermalen. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.