Wortelsalade met yoghurtdressing en homemade dukkah
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
1elcitroensap
2elsinaasappelsap
1/2tlrozenwater
1elolijfolie
zout en zwarte peper
4grote wortels
Yoghurtdressing:
200mlGriekse yoghurt
1tlgemalen komijn
1tlvloeibare honing
1-2tlcitroensap naar smaak
beetje zout
Garnering:
3elnotendukkah
muntblaadjes
peper
Instructies
Was de wortels en snij ze met een dunschiller in dunne repen over de lengte.
Maak de worteldressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Giet dit over je wortels heen en haal even door elkaar met je handen
Zet apart om even in te trekken
Maak de yoghurtdressing door de ingrediënten bij elkaar te doen.
Maak een bord op door de yoghurt aan de kant te leggen en de wortels ernaast. Bestrooi met de dukkah en de munt blaadjes