In het oorspronkelijke recept van Annabel gebruikte ze druiven, maar ik had nog kersen liggen dus gebruikte die. Werkte prima!Het recept is in tijd aangeduid zonder het pocheren van de kip. In principe wordt ervan uitgegaan dat je dat al gedaan hebt. Ik geef het recept daarvoor hier als extra
2eetlepels zonnebloempit boter (je kunt hier ook hazelnoot boter of amandelboter gebruiken
60mlsinaasappelsap
zout en peper
Pocheren van de kip:
4steranijs
1eetlepelzwarte peperkorrels
paarplakjes verse gember
1bosuiin stukken gesneden
Instructies
Pocheren van de kip
Doe de kipfilets samen in een pannetje zodat het net past. Laat niet teveel ruimte over. Doe alle specerijen en ingredienten erbij en doe koud water erin tot de kip ongeveer 5 cm onder water staat. Zet op, breng aan de kook en laat ongeveer tien minuten doorpruttelen. Laat de kip afkoelen terwijl je de rest klaarmaakt.
Dressing
Doe voor de dressing alle ingredienten bij elkaar en roer tot alles goed is gemengd en glad is. Breng op smaak met zout en peper
Salade
Snij de kip en de avocado in klein stukjes en doe ze met de kersen, amandelen en de sla in een kom. Hussel alles door met citroensap, peper en zout en sprenkel er de dressing overheen en zet direct op tafel