Roer de zonnebloempitten, de lijnzaadjes, de hazelnoten, de chiazaadjes, de vlozaadvezels, het zout en de karwijzaadjes goed door elkaar.
Klop de ahornsiroop, de olie en 340 ml water door elkaar in een maatbeker. Voeg dit en de gehakte olijven toe aan de droge ingredienten en meng het geheel tot een dik deeg. Doe het over in een cakeblik bekleed met bakpapier en strijk de bovenkant glad met een lepel. Laat het deeg minimaal 3 uur of een nacht afgedekt (buiten de koeling) rusten.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Bak het brood 20 minuten op het middelste broodrooster. Haal het er vervolgens uit, keer het om op een bakplaat, haal het blik eraf (en het bakpapier natuurlijk) en bak vervolgens nog eens 30-40 minuten. Laat het brood volledig afkoelen voor je het snijd. Dit gaat het beste met een glad mes en niet met een gekarteld broodmes.