Meng het meel en de gist goed door elkaar in een kom en voeg de helft van het fijngehakte rozemarijn eraan toe. Schenk het water en de olie erbij en kneed alles met de hand of met een machine door tot een soepel deeg. Denk er hierbij om dat het niet dezelfde consistentie heeft als glutendeeg.
Mijn deeg was vrij plakkerig dus uitrollen heb ik niet gedaan. Ik heb het op een bakplaat ingevet met olie gedaan en mijn handen iets ingesmeerd met olie. Zo heb ik het deeg uitgedrukt op de bakplaat in de juiste vorm.
Dek het af met een schone theedoek en laat het op een warme plek rijzen voor een half uur.
Bestrijk de bovenkant met olijfolie en strooi er het grove zout en de rest van de rozemarijn overheen. (ik was het bestrijken met de olie natuurlijk weer eens vergeten dus vandaar dat mijn brood wat bleker is als had gemoeten...)
Bak de focaccia 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C
Haal na 25-30 minuten eruit en beleg met de tomaatjes, de verbrokkelde feta, de pijnboompitjes en de bosuitjes. Zet nog even in de oven en bak voor nog eens tien minuten.