Ik heb hier alleen het recept voor de burgers zelf neergezet. Wat je erop doet is geheel aan jou, maar ik heb hier een plak gorgonzola laten smelten, bacon crispy gebakken en geroosterde paprika eronder gedaan. Dit is overgoten met een chipotle saus waarvan je het recept hier weer terug vind
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4burgers
Ingrediƫnten
500gramkipdij vleeszonder bot
2teentjes knoflook
2bosuitjes
1jalapeno peper
2tlpiccadillokruidenmix van Jonnie Boer, te koop bij de Albert Heijn oa
Instructies
Pel de knoflook teentjes en haal het buitenste laagje van de bosui af als ie wat zanderig is. Was even goed onder de kraan en droog.
Haal de zaden en zaadlijsten uit de jalapeno peper en snij de kipdij in handzame stukken zodat de machine zijn werk goed kan doen.
Zet je molen aan en doe de kip, de knoflook, de jalapeno en de bosuitjes door de gehaktmolen (of als je die niet hebt in een keukenmachine) en laat het erdoor heen komen.
Meng je gehakt vervolgens met de piccadillo en een beetje zout en peper. Vorm er burgers van en bak ze gaar in een koekenpan.