Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Gefrituurde ontbijtkoek
Stukjes ontbijtkoek in zoet bierbeslag en daarna tot perfectie gefrituurd. De ultieme uitdaging voor iedere Dude die van frituren houdt.
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
ontbijtkoek
in plakken gesneden en de plakken vervolgens door de helft of in kwarten
olie om in te frituren
1
ei losgeklopt
20
gr
bloem
Voor het beste zoete bierbeslag:
100
gr
zelfrijzend bakmeel
1
dl
melk
1
dl
pils
2
eieren
3
el
geraspte kokos
2
tl
suiker
1
tl
zout
Instructies
Verwarm een dikke laag olie in een wok of diepe koekenpan tot 160 graden
meng alle ingrediënten voor het beslag door elkaar in een diepe kom of een diep bord
maak een produktiestraatje in deze volgorde: bord met ontbijtkoek, kom met losgeklopt ei, bord met bloem, kom met zoet biersbeslag, uitlekbordje
Haal de ontbijtkoek door het ei, de bloem en vervolgens het beslag, dan even op het uitlekbordje.
Frituur de ontbijtkoek in beslag ongeveer een minuut aan iedere kant en laat ze vervolgens even uitlekken op een bordje met keukenpapier
Serveer met poedersuiker erover heen.
Pas op, want iedere stap heeft valkuilen die je zelf zult moeten ontdekken om tot de ultieme frituurkoek te komen.
Gang:
Koek en gebak
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
ontbijtkoek
Nutrition
Calorieën:
676
kcal
,
Koolhydraten:
106
g
,
Eiwit:
15
g
,
Vet:
24
g
,
Verzadigd vet:
7
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
6
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
8
g
,
Transvet:
0.01
g
,
Cholesterol:
126
mg
,
Natrium:
1532
mg
,
Kalium:
497
mg
,
Vezels:
4
g
,
Suiker:
45
g
,
Vitamine A:
222
IU
,
Vitamine C:
0.1
mg
,
Calcium:
218
mg
,
Ijzer:
6
mg