Omdat ik hier kersen uit blik heb gebruikt, heb ik geen extra suiker toegevoegd. Ik denk dat verse kersen misschien iets zuurder kunnen zijn. Dus proef vooral even en voeg waar nodig nog wat extra poedersuiker toe.
Doe alle kersen bij elkaar in een blender en - indien je de kersen uit blik hebt gebruikt - doe dan wat van het vocht erbij. Voeg de kaneel en de kardemom toe en draai tot alles een puree is.
Zet een grote kom met een zeef klaar en stort daar de puree uit de blender in. Laat goed uitlekken en druk het laatste beetje vocht ook nog door de zeef.
Maak ondertussen de mascarpone room door de limoenschil te raspen en het sap van de helft van de limoen bij de mascarpone te doen. Roer dit allemaal goed door en voeg 2 el poedersuiker toe.
Zet even apart.
Zet een pannetje op het vuur en verwarm de kersen. Je kunt het iets in laten koken of - als het warm is - een beetje indikken met wat allesbinder of maizena.
Serveer de soep met wat verse kersen erin en een quenelle van mascarpone room. Je kunt er eventueel wat pistache nootjes overheen strooien