Snij de chorizo in plakjes en de plakjes in vieren. Bak dit stevig uit in een koekenpan (voeg geen vet toe!) en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Er komt enorm veel vet uit.
Rasp de kazen samen en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat uitlekken
Hak de bloemkool fijn en bak die heel even aan in een koekenpan zodat het rauwe eraf is. Het gaart verder in de oven.
Vet een ovenschaal in met wat boter en maak een laagje met de pasta. Doe hier de bloemkool op en de chorizo. Maak nog een laagje met pasta.
Nu maak je de kaassaus. Smelt 50 gram boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe tot het een geheel vormt. Laat dit even een beetje garen voor je de slagroom en/of melk eraan toevoegt. Je kunt alleen slagroom of alleen melk gebruiken of een mix van beiden. Doe elke keer een scheutje erbij en roer goed door tot alle klontjes eruit zijn voor je weer wat toevoegt. Ik gebruik hier liefst een garde voor. Wat je over moet houden is een saus die gebonden is maar niet te dik. Als de saus te dik is doe je er een beetje extra melk bij.
Op het laatst doe je de kaas erbij en dit roer je even goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe (is afhankelijk van hoe zout je kaas is of dat nodig is of niet) en giet het geheel over de macaroni heen.
Eindig met nog wat extra kaas over de bovenkant en schuif in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten of tot goudbruin.