300grribkarbonade van het varkenof schouderkarbonade
1bosjeselderijfijn gehakt
2tenentenen knoflookfijn gesneden of geperst
1ui fijn gesneden
1preiin dunne ringen gesneden
1klein blikje tomatenpuree
salt&peppa
De kruiden en zo:
1tlvers gemalen zwarte peper
1tl5 spice kruiden
2elzoete ketjapmanis
4elsoja saus
1bouillonblokjekip- of tuinkruiden
Instructies
Snij het bot uit de karbonade en smeer het varkensvlees in met wat olie en de vers gemalen peper en wat zout of gebruik een eigen kruidenmix naar keuze ( ik ben zelf fan van de kant en klare kruidenmixmolen van Santa Maria) en rooster of grill het vlees in een droge koekenpan, grillpan of grillplaat. Zet het vlees hierna apart. Meng de kipreepjes met wat zout, peper en de five spice in een kom en laat de smaken vervolgens even intrekken
Kook de spaghetti zoals de verpakking het vertelt, met als enige uitzondering dat je het hele rawit pepertje meekookt en laat vervolgens uitlekken. Om van de spaghetti bami te gaan maken, pak je een grote schaal en hierin doe je de spaghetti, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel zoete ketjap, de helft van de geperste knoflook, een een half bouillonblokje (even prakken met een vork) Meng alles lekker door elkaar met wat slabestek of met je eigen jatjes en laat ook deze smaken even intrekken
Pak een wok en fruit de gesneden uit even in wat olie. Voeg na een minuut of twee de gesneden prei en tomatenpuree toe en bak die ook even mee. Hierna op laag vuur even laten doorgaren
Zet het vuur weer hoog onder de wok en gooi de gemarineerde kip erbij. Even een minuut of drie roerbakken en daarna de rest van de sojasaus, ketjap, knoflook, en het andere halve bouillonblokje toevoegen. Gooi de rawit peper die je al meegekookt had met de pasta erbij en laat deze saus een minuut of zes tot zeven inkoken en indikken
Haal de peper uit de saus en doe de bami erin, meng alles door elkaar en even lekker doorbakken. Wanneer het een te grote portie is, bak je de bami in twee etappes.
Snij het geroosterde varkensvlees in dunne reepjes. Schep de fijn gesneden selderij door de bami en serveer op een bord met de reepjes varkensvlees erover heen.