Snij de ui, verwijder de zaadjes uit de jalapeno en snij deze ook, samen met de knoflook. Rasp de gember.
Snij de kip in stukjes en doe zout en peper erop. Schil en snij de aardappels en zoete aardappels in hapklare stukken.
Verhit de olie en bak de kip tot het rauwe eraf is voor je de ui en de jalapeno toevoegt. Bak dit 3-4 minuten mee. Voeg de knoflook, gember, curry poeder en de gemalen koriander zaadjes toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even samen.
Doe alles over in je slowcooker voordat je de pindakaas er door roert en de tomatenblokjes, de kippenbouillon, de bruine suiker en de chili saus toevoegt. Roer om alles te combineren en voeg de aardappel en zoete aardappel stukken ook toe.
Doe er nog een halve tl zout bij, de deksel erop en laat dit rustig 8 uurtjes pruttelen op de lage stand. Zodra alles gaar is check je nog even of de smaak ok is en voeg meer zout, peper of suiker toe. Hou je van wat pit dan kun je er nog een beetje cayenne peper over strooien.