Een lekker stevige pavlova met cacanoibs en gehakte hazelnoten
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur15 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
2eiwitten
7,5grmaizena
snufje zout
1tlcitroensap
75grsuiker
handjehazelnotengeroosterd en gehakt (bewaar een paar voor decoratie)
handjecacaonibs
Ganache
100mlslagroom
100grchocolawij gebruikten 85% cacao
Extra slagroom voor erop
Instructies
Verwarm de oven voor op 150˚C. (oner- en bovenwarmte)
Bereid de meringue door de eiwitten te kloppen. Als ze een beetje stijf worden doe je de maizena (gezeefd), de citroen, zout en suiker erbij en klop tot je stijve pieken hebt.
Vouw de gehakte hazelnoten en de cacaonibs erdoorheen.
Maak een vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rond is het makkelijkste. Zorg dat het niet te dun is en strijk glad of maak er piekjes in. Wat je maar leuk vind.
Zet in de oven en draai de temperatuur meteen terug naar 120˚C
De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van je meringue maar kijk na 60 minuten of het niet te bruin wordt. De buitenkant moet stevig aanvoelen.
Laat volledig afkoelen in de oven en haal voorzichtig van de bakplaat.
Maak de ganache door de slagroom in een steelpannetje te verhitten. Laat niet koken maar breng tegen de kook aan.
Bedek ondertussen de bovenkant van je meringue met een flinke klodder slagroom.
Breek de chocola in stukken en roer de hete slagroom erdoor. Doe de ganache in een spuitzak met klein puntje en decoreer daar je meringue mee.