500gramschorsenerenschoongemaakt en in stukken gesneden
275grschoongemaakt gewicht knolselderij
750mlkippenbouillon
120mlslagroom
paarplakjes ontbijtspek
Instructies
Maak de groentes schoon en snij in stukken. Zorg dat je de schorseneren bewaard in water met citroen tot je ze in de pan kunt doen (of doe het later zodat het meteen de pan in kan.
Neem een flinke soeppan en smelt de boter. Fruit de ui en de knoflook tot zacht en glazig.Voeg de knolselderij toe, de venkel en de schorseneren en bak dit even kort mee.
Doe de kippenbouillon erbij en laat ongeveer 30 minuten koken tot de groente zacht is.
Doe de slagroom erbij en pureer met een staafmixer tot je een stevige gladde soep hebt. Voeg indien nodig nog wat extra slagroom toe als je het iets dunner wilt.
Bak de ontbijtspek uit in een koekenpan en verkruimel over de soep voor het serveren.