Doe de slagroom in een steelpannetje met de suiker, de vlierbloesemsiroop en de 2 el theeblaadjes. Laat dit langzaam warm worden totdat de suiker is gesmolten. Hoe langer het langzaam kan trekken, des te sterker zal de theesmaak worden.
Doe de blaadjes gelatine in koud water om te weken
Zeef de stukjes thee eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Roer even goed door.
Voeg de yoghurt en de vanille toe en giet in de klaarstaande vormpjes.
Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur (maar liever de hele nacht) opstijven in de koelkast
Serveren:
Maak het fruit schoon en verwijder de pitten. Doe dit in een ruime schaal met de honing en suiker (je kunt natuurlijk ook alleen honing of alleen suiker gebruiken) en giet hier hete thee overheen. Laat het even staan. Het fruit wordt dan iets zachter.
Doe het fruit over in een blender en voeg een beetje van het vocht erbij. Blend tot het de gewenste gladheid heeft. Als het te dik is kun je er nog wat vloeistof bij doen.
Stort de pannacotta uit op een bordje (zie notitie) en serveer met de fruitpuree.