Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.86
van
7
stemmen
Cranberry cake
Een lekker zoete cake met het frisse zuur van de cranberries
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
min
Totale tijd:
55
minuten
min
Porties:
10
personen
Ingrediënten
250
gr
zelfrijzend bakmeel
250
gr
ei
op kamertemperatuur (ongeveer 5 eieren, medium formaat)
250
gr
suiker
250
gr
boter
gesmolten (afgekoeld)
1
tl
zout
1
tl
vanille essence
2
el
citroensap
175
gr
verse cranberries
rasp van 1 citroen
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
Doe het ei, de suiker, het zout, citroensap, rasp en vanille in een kom en meng goed door.
Mix een paar minuten op hoge stand. Het ei moet drie keer zo veel worden als voorheen.
Vouw de bloem door je mengsel en schep de boter er door. Schep als laatste de verse cranberries door het beslag.
Doe het beslag over in een cakeblik en bak voor 40-45 minuten in de oven.
Check of het gaar is door met een houten prikker in het midden te steken. Als het er schoon uitkomt is je cake klaar.
Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Gang:
Koek
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
cranberries
Nutrition
Calorieën:
410
kcal
,
Koolhydraten:
45
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
14
g
,
Cholesterol:
147
mg
,
Natrium:
254
mg
,
Kalium:
80
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
26
g
,
Vitamine A:
770
IU
,
Vitamine C:
2
mg
,
Calcium:
25
mg
,
Ijzer:
1
mg