500grgoede aardappelsin tweeen gesneden. Als ze groot zijn dan in vier. Ik liet het vel eraan maar afhankelijk van de aardappels kun je dat ook weg halen.
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Doe de aardappels op een bakplaat, wrijf ze in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster voor 20 minuten, voeg de uien dan toe, en schud alles even goed om. Rooster nog eens 20 minuten tot de aardappels goudbruin zijn geworden en de uien zacht en gecarameliseerd. Laat ietsje afkoelen.
Verwarm een koekenpan met anti aanbak laag en bak de baconplakken droog tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de paddestoelen in dezelfde pan tot ze zacht zijn en gaar.
In de tussentijd maak je de dressing. Klop de mosterd, wijn azijn en de overgebleven 1 el olijfolie door elkaar met een scheutje water. Doe aardappel, ui, bacon en paddestoelen in een grote schaal met de veldsla en giet de dressing erover. Verdeel over vier borden en kruimel de blauwe kaas erover.