Verhit de oven voor op 180˚C. Begin vast met het voorbereiden van een pan met kokend water voor het waterbad.
Meng de ingredienten voor de korst en druk dit in je bakvorm. Je kunt alleen de bodem bedekken of ook de zijkant. Jouw keus.
Combineer de roomkaas en suiker in een mixer en klop tot glad en romig. Voeg de eieren een voor een toe, en klop elk ei eerst erdoorheen voor je volgende toevoegt. Schraap de kanten van de kom tussendoor af en toe schoon. Voeg slagroom, vanille, citroensap en alcohol toe en klop tot het glad en romig is.
Giet je beslag in de voorbereide bakvorm en klop de vorm even een paar keer op je aanrecht om de bubbels eruit te halen. Zet de vorm in een grotere vorm en vul deze met water. Als het niet luchtdicht is kun je de binnenste vorm afdekken met folie zodat het water niet naar binnen kan.
Bak voor 45-55 minuten tot het bijna gaar is. Dit is lastig om te zien maar als je naar de cake kijkt moet hij samenhangend zijn maar nog een beetje wiebelig in het midden. In dit stadium hoeft het nog niet helemaal stevig te zijn. Doe de deur van de oven dicht, zet de temperatuur uit en laat nog een uur afkoelen in de oven. Hierdoor kan de cake verder bakken en voorzichtig afkoelen zodat het niet breekt aan de bovenkant. Na een uur kun je de cheesecake voorzichtig uit het waterbad tillen. laat afkoelen op je aanrecht, dek dan af en zet in de koelkast om volledig op te stijven.