Een super snel en simpel nagerecht van ijs, caramel, bacon en bastogne koek waarmee je jouw gasten verwent.
Makkelijk en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Koeling: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1pak bastogne koeken
50grambotergesmolten
4plakjes ontbijtspek of bacon
caramelsausik vind zelf de caramelsaus van Monin erg lekker, maar die is niet overal te krijgen
1/2litergoede vanille roomijs
Instructies
Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Gooi de bastognekoekjes in de Magimix of een andere keukenmachine en maal ze tot het een fijn kruim is
Giet de boter erbij en meng dit tot de kruim een beetje gaat plakken en je een soort beslag krijgt. Strooi dit op een bakplaat en strijk dit uit tot je een laag van ongeveer 1 centimeter dik hebt. Druk deze laag vervolgens stevig aan met een tweede bakplaat of een zwaar voorwerp en zet de koeklaag voor minimaal 20 minuten in de koeling.
Haal vijf minuten voor je het dessert gaat serveren het ijs al uit de vriezer. Haal de bakplaat met koek uit de koeling en steek met een ronde steker koekjes uit de stevige koeklaag.
Leg op een dessertbordje een koekrondje en schep hier een flinke bol roomijs op. Spuit de caramelsaus royaal over de bol ijs heen en strooi er tenslotte een klein beetje baconcrumble overheen.