Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kikkererwtensalade met geroosterde paprika, feta en bacon
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
300
gr
kikkererwten
4-5
stuks
geroosterde paprika
uit pot
2
lente-uitjes
2
el
gehakte peterselie
2
el
gehakte munt
50
gr
verbrokkelde feta
2-3
plakjes ontbijtspek
Dressing
2
el
tahini
3
el
olijfolie
2
el
citroensap
peper
zout
Instructies
Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Snij de geroosterde paprika in kleine stukjes en meng door de kikkererwten.
Snij de kruiden fijn, verbrokkel de feta en snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng dit door de kikkererwten.
Bak de ontbijtspek krokant in de koekenpan en laat even uitlekken op keukenpapier voor je het verkruimeld over je kikkererwtensalade.
Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te roeren. Serveer met de dressing
Nutrition
Calorieën:
688
kcal
,
Koolhydraten:
48
g
,
Eiwit:
23
g
,
Vet:
47
g
,
Verzadigd vet:
11
g
,
Cholesterol:
37
mg
,
Natrium:
473
mg
,
Kalium:
603
mg
,
Vezels:
13
g
,
Suiker:
9
g
,
Vitamine A:
654
IU
,
Vitamine C:
17
mg
,
Calcium:
232
mg
,
Ijzer:
6
mg