Maak van de pindakaas 3 tot 4 balletjes zo groot als een flinke knikker (het draait het makkelijkst met plastic handschoentjes). Leg deze balletjes op een stukje bakpapier voor tenminste 2 uur in de vriezer
Meng alle ingrediënten voor de gehaktbal in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Pak een flinke pluk gehaktmix en druk deze plat in je hand. Leg hierin een bevroren balletje pindakaas en draai hier een gehakt bal omheen. Probeer ervoor te zorgen dat de pindakaasknikker goed ingepakt is in de gehakt (geen gaten waar straks de pindakaas in de pan uit kan drippen). Maak in totaal 3 tot 4 van deze ballen. Leg de ballen dan nog een minuut of vijftien in de koelkast.
Verhit olie in een pan en voeg een klontje boter toe aan de hete olie. Schroei in 3 tot 5 minuten de gehaktballen op hoog vuur dicht in de hete pan en laat ze daarna met de deksel op de pan nog een minuut of twintig garen tot ze gaar zijn. Draai de ballen tussentijds een paar keer zodat ze gelijkmatig garen.
Rooster de boterhammen in een broodrooster en besmeer hierna iedere boterham met de sambal. Strooi een handje verse taugeh over iedere boterham.
Haal de pindaballen uit de pan en snij deze in plakjes op de geroosterde, belegde boterham. Als het goed is, zie je het hart van de pindakaas er langzaam uitlopen. Maak de sandwich af met een lepel frisse atjar.