Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakvorm met bakpapier, laat een deel van het papier over de randen hangen.
Meng het boekweit, kokos en amandelmeel, 60 gr suiker, het bakpoeder, baking soda en 15 gr geraspte kokos in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
Roer met een garde de kokosmelk, olie, eieren, rasp en sap van 1 citroen en de pulp van 1,5 passionfruit in een schenkkan. Schenk alles in het kuiltje en meng door elkar. Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de rest van de kokos. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven of tot een erin gestoken prikker er schoon uit komt. Prik de cake rondom in met de prikker.
Roer de pulp van 1,5 passsievrucht door een zeef in een pan en druk er zoveel mogelijk sap uit. Gooi de pitjes weg. Voeg het water, de overige citroenrasp en het sap en 50 gr suiker toe. Kook, al roerend, op middenhoog vuur tot de suiker oplost. Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes koken tot een siroop.
Schenk de helft van de siroop over de cake. Laat 45-50 min afkoelen in de vorm. Roer het overige passievruchtpulp door de rest van de siroop en laat nog 1 min op laag vuur koken. Laat afkoelen. Besprenkel de cake met de siroop.