1/2komkommerzaadlijsten verwijderd en daarna raspen
2teentjesknoflookheel fijn gesneden, of geperst in een knoflookpers
1tltabasco met chipotle peper
zout n peper
Instructies
Verwarm de frituur op 180 graden of verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok of diepe pan
Giet het bier in een kom en klop de bloem en het sesamzaad hierdoor heen voor een stevig maar luchtig beslag, Haal de schone champignons door het beslag en zorg dat de champignons helemaal met een mooie laag beslag zijn bedekt
Meng de komkommmer, knoflook en chipotle tabasco door de yoghurt tot je een frisse, romige dip hebt. Breng eventueel op smaak met zout en peper
Leg de 'beslagen' champignons in de frituurolie en bak ze tot ze goudbruin zijn (ongeveer een minuut of vier a vijf). Let goed op dat je de champignons regelmatig keert in de frituur. Dit om ervoor te zorgen dat ze aan alle kanten krokant en bruin worden. Schep ze hierna uit het vet en laat uitlekken op een bord met keukenpapier
Serveer als voorgerecht maximaal drie champignons per persoon met de frisse knoflook yoghurt dip ernaast.
Extra:
Je kunt natuurlijk enorm variëren met de dingen die je toevoegt aan het beslag. Neem bijvoorbeeld ook een kummel, of anijszaad in plaats van sesamzaad, voor andere smaken.
Ik heb de champignons lekker los in de frituur laten glijden. Wanneer je dit mooier vindt, kun je de champignons ook per setje van drie op een dikke satéprikker rijgen.