1rode peperfijn gehakt en zaden en zaadlijsten verwijderd
150grgroene aspergetips
150grspekdobbelsteentjes
3eieren
scheutje room
1/2tlpaprikapoeder
1tlgedroogde tijm
1tluipoeder
klontje boter
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°. Snij 2/3 van de aspergetips in stukjes en hou de rest apart voor het garneren van de taart. Verwarm boter in een koekenpan en bak hier kort de prei en stukjes asperge in. Kook de plakjes pastinaak ± 5 min in ruim water en gooi de laatste twee minuten de ongesneden asperges hierbij. Giet de pastinaak en asperges af en spoel de groente af met koud water. Bak de spekdobbelsteentjes in een kleine koekenpan krokant
Pak een platte taartvorm en bedek de bodem en de randen met bladerdeeg. Zorg dat het bladerdeeg overal aansluit en goed aangedrukt isen prik dan met een vork wat gaatjes in de het deeg. Bak de taart bodem eerst blind. Weet je niet wat blind bakken is? Kijk dan hier voor uitleg (stap 4 en 5)
Klop de eieren met de room, paprikapoeder, tijm, uipoeder en wat zout en peper door elkaar. Pak de voorgebakken taartbodem en bedek deze met de plakjes pastinaak. Schep hier het prei/aspergemensel op en strooi de spekjes en rode peper gelijkmatig over de taart. Giet het eimengsel over de groenten en zorg ervoor dat het eimengsel overal tussen de groenten komt
Garneer de taart met in het midden nog 4 plakjes pastinaak en de hele asperges. Zet de taart vervolgens weer voor een minuut of 25 in de oven. De taart is klaar wanneer het eimengsel mooi gestold is
Snij de taart in 8 gelijke punten en serveer dit als bijgerecht naast een mooi vlees gerecht.