Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Orzo salade met geitenkaas en doperwten
Lekker makkelijk en lekker snel. Ook ideaal om mee te nemen naar je werk!
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
100
gr
orzo
75
gr
doperwten
diepvries
40
gr
geroosterde pijnboompitjes
60
gr
zure room
1
tl
mierikswortel
peper
zout
paar takjes
takjes majoraan
75
gr
zachte geitenkaas
Instructies
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel af en laat afkoelen.
Giet kokend water even over de doperwten heen en laat staan tot ze zacht zijn. (je kunt ze ook even een minuutje meekoken met de orzo.
Maak de dressing door de zure room te mengen met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
Doe de orzo en de doperwten bij elkaar in een kom. Doe de geroosterde pijnboompitjes erbij.
Roer wat van de dressing erdoor en serveer de rest ernaast.
Pluk wat blaadjes marjoraan en doe dit over de salade. Scheur, snij of breek de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit over de salade.
Gang:
Maaltijdsalade
Keuken:
Italiaanse keuken
Trefwoord:
doperwten, geitenkaas, orzo
Dieetsoort:
Vegetarisch
Nutrition
Calorieën:
509
kcal
,
Koolhydraten:
47
g
,
Eiwit:
19
g
,
Vet:
28
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Cholesterol:
33
mg
,
Natrium:
178
mg
,
Kalium:
365
mg
,
Vezels:
4
g
,
Suiker:
6
g
,
Vitamine A:
861
IU
,
Vitamine C:
16
mg
,
Calcium:
105
mg
,
Ijzer:
3
mg