Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Geroosterde bloemkool met quinoa en kikkererwten
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
3
personen
Ingrediënten
1/2
bloemkool
150
gr
quinoa
ongekookte
1
blik
kikkererwten
400 gr
50
gr
amandelschaafsel
2
tl
za'atar kruidenmengsel
25
gr
kokosolie
1
el
sesamzaad
1
tl
gedroogde chipotlepepers
2-3
el
granaatappel pitjes
verse koriander
Dressing
2
el
Griekse yoghurt
1
tl
za'atar
1
el
olijfolie
peper
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Kook ondertussen de quinoa gaar en snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal of bakplaat en doe hier de kikkererwten en de gare quinoa bij.
Smelt de kokosolie en giet die over het mengsel in de ovenschaal heen. Sprenkel het amandelschaafsel er ook over, het sesamzaad en de chipotle pepers.
Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten maar check of de bloemkool gaar genoeg is. Dit ligt voor een groot deel aan het formaat van je roosjes.
Schep het halverwege even om
Maak een dressing door de yoghurt, de olijfolie en de za'atar te combineren en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de schotel met de granaatappel pitjes en de koriander eroverheen gestrooid en geef de dressing erbij.