Een heerlijke kipburger met avocadocrème en matze voor een extra 'krokantje'
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4
Ingrediënten
4pitabroodjes
8matzesik gebruik van die matzecrackers en niet die heeele grote jongens
4kipfilets
2elcajunkruiden
4plakkengeroosterde paprikauit een pot
2avocadogeprakt (met een scheutje limoensap om verkleuren te voorkomen)
1rode peperin kleine stukjes gesneden
1uigesnipperd
2elpeterseliefijn gehakt
1tltobasco
salt n peppa
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de kipfilets overdwars doormidden. Doe de kipfilet tussen twee stukjes plastic folie en sla zo plat mogelijk met een deegroller. Kun je meteen je agressie even kwijt...
Marineer de kipfilet met de cajunkruiden.
Verhit olie in een pan en bak de kipfilets gaar.
Doe de pitabroodjes in de oven voor een minuut of 5 (of kijk even hoeveel minuten de verpakking aangeeft.) Tip: pitabroodjes kunnen ook heel goed gebakken worden in een broodrooster
Roer ondertussen de geprakte avocado, rode peper, ui, peterselie en tobasco door elkaar tot je een mooie groene en smeerbare ‘boter’ hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Snij de geroosterde paprika in dunne repen.
Het is al tijd om de burger op te bouwen: snij de pita doormidden en smeer op de onderste helft een dikke laag avocadocrème. Drapeer hierop een handje van de paprikareepjes en leg, hier een halve kipfilet op. Leg op de kipfilet een matze en besmeer deze ook weer met een dikke laag avocado. Op de matze met avocado leg je de tweede helft kipfilet, nog een matze en tenslotte leg je de bovenste helft van het pitabroodje erop.
Serveer de platte burger met mangochutney of lekkere piccalilly.