Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Gezond bananenbrood met courgette
Dit heerlijke bananenbrood zit ook nog eens vol met courgette en is een prima snack voor tussendoor
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
min
Totale tijd:
1
uur
uur
5
minuten
min
Porties:
12
plakken
Equipment
Cakeblik 25 cm
Ingrediënten
2
banaan
geprakt
6
eieren
kamertemperatuur
1
tl
vanille extract
120
ml
kokosolie
1
el
appelciderazijn
1
grote
courgette
geraspt en vocht eruit geknepen
75
gr
kokosbloem
1
el
kaneel
1
tl
bakpoeder
1/2
tl
baking soda
1/2
tl
zeezout
2
el
geraspte kokos
voor erover
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bekleed een standaard cakeblik met bakpapier.
Doe de bananen in een mengkom en prak hem met een vork. Voeg de eieren, vanille, kokosolie, appelcider en courgette toe en roer om te combineren.
Zeef de kokosbloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zeezout erbij en vouw door elkaar tot je een dik beslag hebt.
Doe over in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de geraspte kokos en zet in de oven voor een minuut of 50 of tot goudbruin en gaar.
Gaat de kokos aan de bovenkant te hard dek dan af met een stuk aluminiumfolie.
Laat afkoelen voor je hem aansnijd.
Gang:
Koek en gebak
Keuken:
Gezonde keuken
Trefwoord:
banaan
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
166
kcal
,
Koolhydraten:
10
g
,
Eiwit:
4
g
,
Vet:
13
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
,
Transvet:
0.01
g
,
Cholesterol:
82
mg
,
Natrium:
197
mg
,
Kalium:
222
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
187
IU
,
Vitamine C:
7
mg
,
Calcium:
43
mg
,
Ijzer:
1
mg