Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Speltsalade met kersen en asperges
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
125
gr
spelt
150
gr
kersen
ontpit
2
sinaasappels
150
gr
aspergetips
platte peterselie
Dressing:
3
el
olijfolie
2
el
granaatappelazijn
zout
peper
Instructies
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Kook de aspergetips even kort (ongeveer 5 minuten max) tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
Schil de sinaasappels dik zodat het wit ook verdwijnt en snij dan in dunne plakken. Verwijder eventuele pitjes.
Snij de kersen in vieren en laat er een paar heel.
Maak de dressing door de ingrediënten te combineren. Heb je geen granaatappelazijn neem dan een andere zoete azijn.
Combineer de ingrediënten voor de salade, doe er wat van de dressing over en eet smakelijk!
Nutrition
Calorieën:
527
kcal
,
Koolhydraten:
74
g
,
Eiwit:
13
g
,
Vet:
23
g
,
Verzadigd vet:
3
g
,
Natrium:
3111
mg
,
Kalium:
851
mg
,
Vezels:
13
g
,
Suiker:
28
g
,
Vitamine A:
910
IU
,
Vitamine C:
79
mg
,
Calcium:
97
mg
,
Ijzer:
5
mg