1blikjetomatenpuree of blokjes tomaat, 5 seconden in een zeef laten uitlekken
1teenknoflookfijn gesneden
3elmaïs
1elverse korianderfijn gehakt
1tlchilivlokken
1tlgerookt paprikapoeder
1pakdeeg voor hartige taartuit de diepvriezer
4plakjescheddar cheese
1eilosgeklopt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°. Laat het diepvriesdeeg op kamertemperatuur komen. Kook de kipfilets gaar in de kippenbouillon, giet af en laat daarna even afkoelen.
Smelt wat boter in een koekenpan en bak hier de ui en knoflook in tot het glazig is. Voeg dan de wortel, erwten, maïs en lente ui toe en bak even een minuut of 3 mee. Voeg dan de uitgelekte tomatenpuree en de kruiden toe, roer door en laat nog een minuut of 5 pruttelen.
Pluk ondertussen de kip uit elkaar, zodat je van die lekkere, draderige stukjes vlees krijgt en roer deze op het laatste moment door de kruidige groentensaus.
Gebruik een uitsteekring om pannenkoekjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm te maken en leg op ieder pannenkoekje een half plakje cheddar.
Doe met een lepel een royale portie van de saus op 1 helft van een deegpannenkoekje. Houd de rand vrij.
Klap de pannenkoek dubbel zodat je een half maantje krijgt en druk de rand goed dicht. Druk de rand hierna nog verder aan met een vork. Je hebt zojuist je eerste empanada gemaakt
Herhaal dit tot je genoeg empanandas hebt en leg ze dan op een bakplaat (met bakpapier). Gebruik een kwastje om de bovenkanten van de empanadas met het los geklopte ei te bestrijken.
Zet de bakplaat voor een minuut of twintig in de oven en je kunt vervolgens de lekkerste ‘homemade’ empanadas uit de oven halen.