Verwarm de oven voor op 165 ˚C (onder en bovenwarmte)
Doe de boter en suiker in een kom en klop deze tot ze goed gemengd zijn en luchtig. Voeg de eieren een voor een toe. Laat even goed doorkloppen. Voeg hier de tl vanille essence en het sinaasappelsap toe.
Meng in een kom de bloemsoorten met het bakpoeder, zout en gemberpoeder.
Doe het bloemmengsel bij het eimengsel en klop even goed door tot alles gemengd is.
Snij de rabarber in kleine stukjes en doe dit samen met de gehakte pistache door het cakebeslag. Voeg de sinaasappelrasp ook toe. Bekleed een springvorm (cakeblik kan natuurlijk ook ) met bakpapier of vet goed in. Roer even door en doe over in de springvorm. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.
Bak de cake voor ongeveer 1 uur en 25 minuten in de voorverwarmde oven en check halverwege even of het niet te hard gaat. Als de cake te bruin wordt dek dan af met aluminium folie en laat nog even doorgaren.
Haal uit de oven en check met een houten prikker of de cake gaar is in het midden. Laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.