1rode peperzaden en zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes gesneden
2elkorianderfijn gehakt
Voor de marinade
4tenenknoflookfijn gehakt
50mlkokosnoot aminosof sojasaus
50mlextra virgin olijfolie
1tlgemalen komijn
1tlchili vlokken
1elkorianderfijn gehakt
2limoenengeperst en hier het sap van
Instructies
Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal en doe hier de biefstuk bij. De de schaal af met folie en laat het vlees een uurtje in de koelkast marineren. Je kunt in plaats van een schaal ook een afsluitbare plastic zak (Ziplock of die zakjes van IKEA) gebruiken om het vlees te marineren.
Verwarm een koekenpan zonder boter en leg de gemarineerde biefstuk erin. Laat de biefstuk voor een minuut of drie dichtschroeien en bak dan de andere kant van de biefstuk ook nog eens drie minuten. Haal het vlees uit de pan, bedek hem met folie en laat het op een snijplank een minuut of drie tot vier rusten.
Doe ondertussen in dezelfde pan de paprika, ui en rode peper. Giet de marinade waarin het vlees heeft gezeten bij de groente en kook ze dan voor een minuut of vijf tot de groente gaar en nog knapperig is.
Snij de biefstuk in dunne reepjes en leg deze mooi op een bord. Op het vlees leg je de groente uit de pan en hierop leg je de avocado en tomaatpartjes. Strooi tenslotte de fijngehakte koriander over het gerecht en klaar is je gezonde biefstuk.
Notities
Wil je hier liever een vega variant van maken, vervang het vlees dan voor tofu of bonen