250mlbechamelsauszelf maken of (wanneer je geen zin hebt een pot saus kopen)
100grgeraspte kaas
3elolijfolie
1elkipkruiden
1tlgedroogde rozemarijngedroogde
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°. Pak een ovenschaal en bedek de bodem rijkelijk met de aardappelschijfjes. Strooi de rozemarijn over de schijfjes en giet dan de olijfolie er overheen. Hussel alles even goed door elkaar en zorg er dan voor dat de bodem van de schaal goed bedekt is met de aardappel. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven. Meng in een schaal de kipblokjes met de kipkruiden.
Smelt ondertussen wat boter in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers tot ze glazig zijn. Doe dan de knoflook erbij en laat een minuutje meebakken. Dan doe je de paprika erbij en laat weer een minuutje meebakken. Hierna voeg je gekruide kipblokjes toe en bak de kip mee tot deze gaar is. Ondertussen lekker roeren. Als de kip gaar is, doe je de tomatenpuree erbij, roer je die door en laat alles op laag vuur nog even een minuut of twee doorkoken
Haal de ovenschaal na 20 minuten uit de oven en schep de kip/groente mengsel op de aardappelschijfjes. Verdeel alles gelijkmatig en giet dan de bechamelsaus er overheen. Bedek de saus vervolgens met de geraspte kaas en zet de schaal nog eens voor tien minuten in de oven.
De laatste drie minuten zet je de oven op grillstand zodat je van de kaas een lekker krokant korstje maakt. Hopla! Daar is die ovenschotel met kip, groente en aardappel.
“Lekker zonder poespas; gewoon goede smaken. Doe er nog maar wat te drinken bij, haha!”