Verhit olie in een grote pan. Bak de aubergine voor een minuut of vijf of tot het zacht is en doe dan over in een kom. Bak de champignons in dezelfde olie en meng alles dan samen met de aubergine en de geroosterde paprika. Doe de helft van het groentemengsel in een ovenschaal.
Breng de tomatenblokjes op smaak met zout, peper, gedroogde oregano, harissa en tijm en als je van pittig houdt de chili vlokken. Schep de helft van je tomatenmengsel over de groente, de helft van de walnoten en dek dan af met een laag lasagna bladen.
Verdeel de rest van de groente over de pasta, dek weer af met je tomatenmengsel, de walnoten en nog een laag pasta.
Bak je spinazie tot geslonken en knijp dan al het vocht eruit. Doe hier goed je best op!
Meng de spinazie samen met de ricotta en doe hier de helft van de parmezaanse kaas doorheen. Verdeel over de bovenkant van de pasta, doe hier de rest van de parmezaanse kaas over en bestrooi met de pijnboompitjes.
Dek af met folie en bak zo voor 20 minuten. Haal dan het folie eraf en bak nog eens tien minuten of tot goudbruin.